За добу відбулося майже 100 боєзіткнень, половина - на Курахівському напрямку

За добу відбулося майже 100 боєзіткнень, половина - на Курахівському напрямку

Сили оборони продовжують протидіяти наступам противника. Від початку доби 16 жовтня кількість бойових зіткнень зросла до 97. Найактивніше армія рф діє на Курахівському напрямку, де провела майже половину від усіх атак.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

На Курахівському напрямку - найгарячіше. Від початку доби загарбники 42 рази атакували українські підрозділи. Вони намагаються просунутися поблизу Зоряного, Желанного Другого, Ізмайлівки, Новодмитрівки, Гірника, Новоселидівки, Георгіївки та Катеринівки. 16 атак відбито Силами оборони, бої тривають.

На Куп’янському напрямку ворог сім разів атакував українські позиції  поблизу Кучерівки, Піщаного, Степової Новоселівки, Лозової та Вишневого. Дві атаки відбиті Силами оборони, п’ять боєзіткнень ще триває.

На Харківському напрямку російські терористи чотири рази штурмували позиції наших підрозділів в районі Стариці. 

На Лиманському напрямку ворог атакував в районах Греківки, Невського, Тернів та Торського. Загалом з початку доби на цьому напрямку нараховується вже 10 боєзіткнень, досі триває бій поблизу Греківки.

На Краматорському напрямку воїни України відбили наступ противника поблизу Ступочок. Крім того, ворожа авіація завдала ударів некерованими авіаційними ракетами по Часовому Яру.

На Торецькому напрямку ворог атакував поблизу Торецька. Авіація рф бомбардувала Торецьк та Катеринівку, також окупанти обстріляли Дружбу некерованими авіаракетами.

На Покровському напрямку з початку доби армія рф здійснила вже вісім спроб потіснити наших захисників із займаних позицій в районах Промінь та Селидове. 

На Времівському напрямку було відбито одну штурмову дію противника, наразі триває боєзіткнення поблизу Золотої Ниви. Некеровані авіаракети рф вибухали неподалік Новодарівки.

На Оріхівському напрямку точиться бій поблизу Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку українськими підрозділами відбито три атаки на позиції наших військ.

На інших напрямках без особливих змін.

Ворог продовжує бити по прикордонних районах Сумської та Чернігівської областей. Крім того, від початку доби російська авіація завдала сім ударів по Курській області, скинувши дев’ять КАБів.

Як писав “Ми-Україна” раніше, міністерство оборони кодифікувало і допустило до постачання дрон вітчизняного виробництва "Чаклун". Цей безпілотник збудований за літаковою схемою.

Головне