За добу росіяни обстріляли Донеччину майже 2200 разів

За добу росіяни обстріляли Донеччину майже 2200 разів

На Донеччині за добу поліція зафіксувала 2 195 обстрілів з боку російських військ, які атакували 12 населених пунктів, внаслідок чого п’ять осіб загинуло, серед яких дитина. 

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Ворог завдав ударів по містах Курахове, Костянтинівка, Мирноград, Торецьк, Часів Яр, селищу Щербинівка та селах Гнатівка, Ізмайлівка, Іллінівка, Лісівка, Никонорівка, Стара Миколаївка. Внаслідок обстрілів постраждали 70 цивільних об'єктів, зокрема 36 житлових будинків, магазин, нежитлові приміщення та автомобілі.

Авіабомба “КАБ” з модулем УМПК, скинута на Ізмайлівку, зруйнувала приватний будинок, загинуло четверо людей, серед яких 17-річний хлопець. Тіла загиблих було деблоковано з-під завалів.

Лісівка була обстріляна артилерією, внаслідок чого загинула цивільна особа.

У Часовому Яру дроновий удар поранив двох мирних мешканців і пошкодив приватну оселю.

Артилерійський обстріл Костянтинівки спричинив травми у одного з мешканців, пошкоджено три багатоквартирних будинки, магазин і два автомобілі.

У Щербинівці поранено одну людину, зруйновано дві приватні оселі.

В Никонорівці артобстріл призвів до поранень двох цивільних осіб і пошкодження трьох приватних будинків.

Мирноград постраждав від удару авіабомби “ФАБ 500” з модулем УМПК, що викликало руйнування 20 приватних будинків і нежитлових приміщень.

Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

“За допомогою поліції евакуйовано ще 3 405 людей, з них 349 дітей. З початку обов’язкової евакуації – 246 494 особи, серед них 29 106 – діти, 7 992 - люди з інвалідністю”, - йдеться у повідомленні.

Як писали “Ми-Україна” раніше, протягом доби російські війська 13 разів обстріляли населені пункти Донеччини, завдавши значних пошкоджень житловим будинкам та адміністративним будівлям.

Головне