За добу окупанти завдали понад 2600 атак по Донеччині: є загиблий та поранений

За добу окупанти завдали понад 2600 атак по Донеччині: є загиблий та поранений

Війська рф здійснили 2 602 обстріли по лінії фронту та житловому сектору Донеччини. Під вогнем опинилися 14 населених пунктів.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

Серед населених пунктів під атакою опинилися: Лиман, Курахове, Покровськ, Часів Яр, а також села Закітне, Зоря, Іллінка, Карпівка, Новий Комар, Новоандріївка, Піщане, Розлив, Шахтарське та Юрківка.

Внаслідок обстрілів пошкоджено 46 цивільних об'єктів, зокрема 22 житлових будинки. У Часовому Ярі під час артобстрілу загинула цивільна особа, а в Іллінці один житель отримав поранення.

На Лиман скинули дві бомби “ФАБ-250” з модулем УМПК та вдарили з РСЗВ “Смерч”, які пошкодили багатоквартирний будинок, магазин, дві адміністративні будівлі, котельню та критичну інфраструктуру. У Зорі зафіксовано руйнування трьох багатоквартирних будинків і закладу освіти через авіабомбу “ФАБ-250”.

Обстріл Розливу із РСЗВ “Смерч” призвів до пошкодження 10 приватних будинків, магазину, будинку культури та шести цивільних авто. У Карпівці також зафіксовані пошкодження чотирьох приватних будинків, гаража і господарської споруди.

У Покровську та Новоандріївці ворожі дрони пошкодили по одному приватному будинку, а в Піщаному через влучання БПЛА постраждав цивільний автомобіль. Поліція та СБУ відкрили кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Протягом дня поліція забезпечила евакуацію 812 осіб, з яких 79 – діти. Від початку обов'язкової евакуації вивезено 303 429 людей, серед них 34 834 дітей та 8 403 осіб з інвалідністю.

Як писали “Ми-Україна” раніше, внаслідок обстрілів російських військ у правобережній частині Херсонської області загинуло чотири людини, п’ять отримали поранення, а 18 будинків було пошкоджено.

Головне