За добу на фронті зафіксовано 95 бойових зіткнень: запеклі бої на Покровському та Курахівському напрямках

За добу на фронті зафіксовано 95 бойових зіткнень: запеклі бої на Покровському та Курахівському напрямках

На фронті за добу зафіксовано 95 бойових зіткнень, особливо активні дії ворога спостерігаються на Покровському та Курахівському напрямках. Внаслідок атак постраждали населені пункти Сумської та Чернігівської областей, загарбники завдали ударів по цивільній інфраструктурі.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Ситуація на фронті характеризується особливою активністю ворога, зокрема на Покровському та Курахівському напрямках. Ворог застосовує всі наявні сили та засоби для досягнення своїх цілей, проте українські захисники, діючи професійно в складних умовах, завдають ворогу значних втрат.

З початку доби відбулося 95 бойових зіткнень. Терористичні атаки ворога вразили населені пункти Сумської та Чернігівської областей. Артилерійські обстріли здійснювались по Миколаївці, Бобилівці, Рясному, Прогресу, Журавці та Вільній Слободі. Під авіаційними ударами опинились Яструбине, Павлівка, Кекине, Руднєве, Річки та Велика Рибиця. Крім того, противник здійснив 11 авіаційних ударів по Курській області, застосувавши 14 КАБів.

На Харківському напрямку ворог один раз намагався здійснити штурм оборонних рубежів в районі Вовчанська. На Куп’янському напрямку противник чотири рази атакував позиції українських підрозділів у районі Синьківки, Стельмахівки та Глушківки, одне боєзіткнення триває.

На Лиманському напрямку ворог здійснив сім атак на позиції українських військ поблизу Макіївки, Чернещини, Невського та Торського. П’ять атак не увінчалися успіхом для противника, ще дві тривають.

На Сіверському напрямку поблизу Верхньокам’янського, Івано-Дар’ївки та Виїмки оборонці відбили три атаки, чотири атаки ще тривають. На Краматорському напрямку ворог здійснив штурм позицій біля Курдюмівки, атака відбита.

На Торецькому напрямку кількість атак зросла до семи. Ворог зосередив зусилля на Торецька, Щербинівки та Неліпівки, де відбулось чотири боєзіткнення, три атаки досі тривають.

На Покровському напрямку окупанти з початку доби вже здійснили 22 спроби потіснити наших захисників із займаних позицій у районах Воздвиженки, Новоторецька, Гродівки, Миролюбівки, Миколаївки, Новогродіки та Маринівки. Сили оборони відбили 16 атак, ще шість тривають.

На Курахівському напрямку продовжуються бої поблизу Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки. Відбито 13 з 36 атак окупаційної армії.

На Времівському напрямку ворог чотири рази атакував позиції українських підрозділів біля Вугледару, Рівнополя та Катеринівки. Триває два боєзіткнення.

На Оріхівському напрямку окупанти здійснили три спроби атакувати наші підрозділи поблизу П’ятихаток та в напрямку Новоандріївки. Також обстріляли Кам’янське некерованими авіаційними ракетами.

На Придніпровському напрямку противник завдав авіаційного удару по Миколаївці Херсонської області. Ворог продовжує спроби вибити українські підрозділи з займаних позицій, здійснивши три атаки, одне боєзіткнення триває.

Як писали “Ми-Україна” раніше, російські сили замінували власні дамби в Бєлгородській області, Ймовірно, окупанти готуюються до провокацій, щоб пізінше звинуватити Україну у спричиненні екологічних та гуманітарних проблем.

Головне