За добу на фронті відбулося понад 40 бойових зіткнень

За добу на фронті відбулося понад 40 бойових зіткнень

Між ЗСУ та окупантами відбулося понад 40 бойових зіткнень на фронті за минулу добу. Про це повідомив Генштаб у ранковому зверненні.

Російська армія завдала одного ракетного, 75 авіаційних ударів та здійснила 68 обстріли з реактивних систем залпового вогню по позиціях ЗСУ та населених пунктах.

На Сіверському та Слобожанському напрямках окупанти завдали авіаційного удару, здійснили мінометні та артилерійські обстріли понад 25 населених пунктів.

На Бахмутському напрямку росіяни не зазнали успіхів на позиціях. Від артилерійських обстрілів постраждали понад 15 населених пунктів.

На Авдіївському напрямку захисники успішно відбили атаки російських військ. Артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських окупантів. Армія рф завдала авіаційного удару та обстріляла понад 15 населених пунктів.

На Шахтарському напрямку окупанти завдали авіаційних ударів. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

На Запорізькому напрямку росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні подальшого просування ЗСУ. Армія РФ завдала авіаційного удару в районі Оріхова Запорізької області. Артилерійських обстрілів зазнали понад 15 населених пунктів.

На Херсонському напрямку артилерійських обстрілів зазнали понад 10 населених пунктів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у перший день серпня загальні бойові втрати ворога у війні проти України поповнилися ще 540 загарбниками. Українські захисники за учорашній день також знищили один танк, вісім бойових броньованих машин, 27 артилерійських системи, один засіб ППО, одну РСЗВ та 15 дронів.

Головне

Міністерство енергетики України звернулося до Міжнародного агентства з атомної енергії з закликом пришвидшити розгортання місій МАГАТЕ на критичних для українських АЕС підстанціях.