За добу на фронті відбулося 141 боєзіткнення: найактивніші росіяни на Покровському напрямку

За добу на фронті відбулося 141 боєзіткнення: найактивніші росіяни на Покровському напрямку

Протягом минулої доби на фронті зафіксовано 141 бойове зіткнення між українськими та російськими військами. Найактивніші бойові дії відбуваються на Донеччині. Про це повідомили у Генштабі ЗСУ.

Російські сили здійснили сім ракетних ударів, використавши вісім ракет, 86 авіаударів із застосуванням 109 керованих авіабомб, та понад 4500 обстрілів, з яких 131 - із реактивних систем залпового вогню.

Найгарячіші точки фронту:

  • Покровський напрямок: 21 відбита атака
  • Куп'янський та Лиманський напрямки: по 12-18 зіткнень
  • Курахівський напрямок: 18 атак
  • Торецький напрямок: 17 атак

Українські сили оборони завдали 6 ударів по позиціях противника, знищивши пункт управління, засіб ППО, одиницю спецтехніки та дві артилерійські системи.

Російські війська продовжують утримувати присутність на кордоні з Чернігівською та Сумською областями, звідки здійснюють обстріли українських територій.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань противника не виявлено.

Нагадаємо, на фронті російська окупаційна армія втратила десятки одиниць своєї техніки, а також понад 1100 військових. З початку повномасштабного вторгнення армія рф втратила 661 630 осіб. Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Київ, у ніч на 7 жовтня, зазнав атаки безпілотниками, це вже четвертий подібний напад на столицю України цього місяця. Про це повідомили у КМВА.

Головне