За добу на фронті сталося 143 бойових зіткнення, зокрема понад 50 атак на Курахівському і Покровському напрямках, – Генштаб

За добу на фронті сталося 143 бойових зіткнення, зокрема понад 50 атак на Курахівському і Покровському напрямках, – Генштаб

На фронті за минулу добу, 23 вересня, сталося 143 бойових зіткнення, найбільше атак було зафіксовано на Курахівському і Покровському напрямках, де захисники України стримали понад 50 наступів ворога.

Про це йдеться у зведенні Генштабу ЗСУ.

На Харківському напрямку українські сили зустріли ворога в районах Липців і Тихого, відбулося два бойові зіткнення.

На Куп'янському напрямку відбулося сім боєзіткнень. Війська відбивали атаки поблизу Глушківки, Кучерівки, Колісниківки та Стельмахівки.

На Лиманському напрямку було відбито 19 атак у районах Чернещини, Дружелюбівки, Невського, Макіївки, Діброви, Торського та Дронівки.

На Сіверському напрямку атака росіян біля Федорівки була зупинена.

На Краматорському напрямку відбили п’ять атак поблизу Калинівки, Кліщіївки, Білої Гори та Предтечиного.

На Торецькому напрямку росіяни 15 разів намагалися прорвати оборону за допомогою штурмової авіації. Противник штурмував позиції біля Дачного, Торецька та Неліпівки.

На Покровському напрямку відбулося 30 атак. Ворог намагався прорватися в напрямку Воздвиженки, Маринівки, Миролюбівки, Новоторецького, Миколаївки, Новогродівки, Журавки, Красного Яру та Зеленого Поля.

На Курахівському напрямку українські військові продовжують утримувати оборону в районах Цукуриного, Георгіївки, Костянтинівки, Катеринівки та Українська, де росіяни здійснили 21 атаку.

На Времівському напрямку ворог зробив вісім спроб захопити позиції поблизу Павлівки та Вугледару в Донецькій області.

На Оріхівському напрямку зафіксовано одну атаку біля Новоандріївки в Запорізькій області.

На Придніпровському напрямку ворог провів чотири невдалі штурми і був змушений відступити.

На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без змін, ознак підготовки наступальних дій з боку ворога не виявлено.

Сили оборони також ведуть операції на Курському напрямку, де ворог завдав 11 авіаударів і використав 15 керованих авіабомб. Окрім цього, було здійснено шість обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, українські бійці за минулий тиждень знищили понад 8000 окупантів та 1,2 тисячі одиниць ворожої техніки. Також українські військові збили щонайменше три ворожих ракети та 394 БПЛА.

Головне