За держзраду судитимуть чинного нардепа та чотирьох його посібників: що відомо

За держзраду судитимуть чинного нардепа та чотирьох його посібників: що відомо

Суд розглядатиме справу про державну зраду, фігурантами якої є народний депутат України, колишній депутат III-IX скликань, експрокурор та двоє керівників головного управління Генштабу ЗС рф.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

ОГПУ вже направив до суду обвинувальний акт стосовно п’яти учасників злочинної організації. Їх звинувачують у створенні злочинної організації та державній зраді.

За даними слідства, злочинну організацію було створено у 2016 році за ініціативою російської спецслужби. До неї увійшли двоє українських народних депутатів та колишній працівник Генеральної прокуратури України, які займалися підривом суспільно-політичної ситуації та дискредитацією України на міжнародній арені.

Народний депутат, бувши учасником агентурної мережі, проводив інформаційно-підривну діяльність на користь росії, зокрема поширював пропагандистські наративи під час публічних заходів.

У листопаді 2019 року обвинувачені депутати провели спільну пресконференцію, під час якої намагалися дискредитувати стратегічні відносини між Україною та США, поширюючи неправдиву інформацію про міжнародну корупцію американських посадовців. 

У 2020 році експрокурор також брав участь у низці пресконференцій, де озвучував фейки, на користь Кремля, зокрема про нібито втручання української влади у президентські вибори в США.

Наразі народний обранець перебуває під вартою, а екснардеп та колишній прокурор втекли за кордон напередодні повномасштабного вторгнення рф і переховуються від правосуддя.

Як писав "Ми-Україна" раніше, правоохоронці у Сумах затримали чоловіка, який передавав ворогу інформацію про українських військових та їхню техніку.

Головне