За 21 день винищувачі Британії перехопили 21 військовий літак рф біля кордонів НАТО

За 21 день винищувачі Британії перехопили 21 військовий літак рф біля кордонів НАТО

Винищувачі військово-повітряних сил Великої Британії за останні три тижні перехопили 21 російський літак поблизу повітряного простору НАТО під час місії в Естонії.

Про це повідомило видання AFP. Як зазначається, серед російських літаків – бойові, транспортні або літаки для збору інформації, а також дальні бомбардувальники Ту-22М.

Британський міністр оборони Бен Воллес розповів, що ці перехоплення є суворим нагадуванням про цінність колективної оборони. Також це нагадує про стримування, яке забезпечує НАТО.

"Королівські військово-повітряні сили працювали разом з нашими союзниками протягом останніх трьох тижнів над забезпеченням захисту країн-членів і наших країн-партнерів, і вони можуть бути впевнені в нашій постійній підтримці посилення європейської безпеки разом з тими, хто поділяє наші цінності", – додав міністр.

Розгорнуті на базі Емарі в Естонії з березня в рамках британського внеску в місії НАТО, британські Typhoon піднімаються в повітря для спостереження за російськими літаками. Це відбувається, коли ті не виходять на зв'язок з авіадиспетчерськими службами. Вони становлять таким чином загрозу авіаційній безпеці, повідомляє Міністерство оборони Британії.

Крім того, британські літаки мають залишатися в Естонії до серпня, коли їх змінять літаки іспанської армії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен розповів, що НАТО повинно запросити України стати членом Альянсу. Це має відбутися на липневому саміті у Вільнюсі. При цьому він висловив думку, що якщо обіцяти Україні членство в Альянсі після закінчення війни, російський диктатор Володимир Путін може ніколи не зупинитися.

Крім того екс-генсек НАТО висловив думку, що перед вступом України в Альянс потрібно виробити практичні рішення щодо врахування 5-ї статті. Це дозволить надати Україні необхідні гарантії безпеки.

Головне