З’явились супутникові знімки з геолокацією комплексу ППО С-400 "Тріумф"

З’явились супутникові знімки з геолокацією комплексу ППО С-400

OSINT-аналітики оприлюднили світлини, зняті супутником, на яких, ймовірно, зображено батарею російського зенітно-ракетного комплексу С-400 під Євпаторією в окупованому Криму, по якій прилетіло у четвер, 14 вересня.

"Це батарея російських ЗРК С-400, у яку, ймовірно, влучили українські безпілотники сьогодні рано вранці під Євпаторією. Знімки зроблені два тижні тому", - пише дослідник OSINTtechnical у Х (Twitter).

https://twitter.com/Osinttechnical/status/1702217513050779876

Як відомо, жителів Євпаторії під ранок 14 вересня розбудили яскраві спалахи та гучні вибухи. Очевидці повідомляли про заграву та стовп диму, який було видно здалеку. Деякі одразу припустили, що безпілотник влучив в установку ППО. Окупаційна влада мовчить, а у ворожому Міноборони прозвітували про нібито збиття над півостровом 11 БпЛА. Рух Кримським мостом також обмежували.

Згодом ЗМІ з посиланням на джерела у спецслужбах повідомили, що сьогодні вночі військова контррозвідка СБУ та ВМС України повели унікальну спецоперацію біля Євпаторії – “відмінусували” російський комплекс ППО “Тріумф”. Його вартість – 1,2 млрд доларів. Як повідомляють джерела "Ми-Україна", по цілі ефективно відпрацювали безпілотники та ракети “Нептун”.

Спочатку безпілотники СБУ вразили “очі” комплексу — радари та антени. А після виведення з ладу радіолокаційних станцій, підрозділи ВМС двома крилатими ракетами “Нептун” вдарили по пусковим комплексам С300/400 “Тріумф”.

Як писав "Ми-Україна", пізніше у ЗСУ офіційно підтвердили удар по місцю розташування ворожих ракетних комплексів “земля-повітря” поблизу Євпаторії в тимчасово окупованому Криму.

Головне