З Вовчанська продовжується евакуація мешканців, в місті лишається до 500 осіб - Синєгубов

З Вовчанська продовжується евакуація мешканців, в місті лишається до 500 осіб - Синєгубов

Окупанти завдали ударів керованими авіабомбами по житлових кварталах Вовчанська на Харківщині. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Під завалами будинку загинула жінка, двох чоловіків врятовано. У місті, яке потерпає від обстрілів, перебуває до 500 людей. Евакуація триває.

За його словами, кількість обстрілів прикордонних населених пунктів у Харківській області збільшилась за добу.

"Вовчанськ, Липці та всі пункти північного кордону - практично цілодобово під ворожим вогнем. Ситуація складна... Евакуація цивільного населення не припиняється. За нашими даними, у Вовчанську залишається до 500 осіб. Дані оновлюються", - додав Олег Синєгубов.

Більшість людей самостійно виїжджають, наприклад, до родичів у інші населені пункти Харківської області. Проте 40% евакуйованих потребують тимчасового житла.

Нагадаємо, армія росії залучила найманців свого африканського корпусу до наступу, який розпочала у Харківській області. Про це повідомляє партизанський рух Атеш.

Як писали "Ми-Україна" раніше, державний секретар Сполучених Штатів Америки Ентоні Блінкен переконаний, що Україна зможе втримати лінію фронту на Харківщині, де нині активізувалися російські окупанти. Таку думку він висловив в ефірі CBS.

Головне