З України в повітряний простір Польщі влетів "невпізнаний об'єкт": Дуда скликав нараду з військовим

З України в повітряний простір Польщі влетів

Оперативне командування Польщі заявило про виявлення "невпізнаного об'єкту" у повітряному просторі країни, який увійшов в нього  боку України. Від моменту перетину кордону до зникнення сигналу за ним спостерігали радарами системи ППО країни, йдеться у повідомленні. 

Як пише RMF24, речник Оперативного командування Яцек Горишевський запевнив населення, що військові вжили усіх можливих заходів для забезпечення безпеки повітряного простору країни. Йдеться про переведення у підвищену боєготовність ППО та бойових літаків. 

"Все це було зроблено, процедури дотримані, кризовий менеджмент був безперебійним", - наголосив він.

Офіцер додав, що поява цього об'єкта на радарах цілком можливе може бути пов'язана з масований ракетним ударом, який рф здійснила по Україні 29 грудня. 

Канцелярія президента Польщі Анджея Дуди повідомила. що глава держави вже провів розмови телефоном з очільниками Міноборони, Генштабу та командувачем Збройних сил. Окрім того, він скликає термінове засідання через порушення повітряного простору, де проведе нараду з військовим керівництвом.

Очевидці прольоту "невпізнаного об'єкту" говорять, що він рухався на величезній швидкості. Його на власні очі бачило місцеве населення гміни Долгобичув у Люблінському воєводстві. Нині уповноважені органи ведуть пошуки "об'єкта" поблизу Замостя.

"Наразі тривають пошуки ракети. Мешканці Соснової-Дембової та Крачева побачили, як щось пролітало повз - за їхніми словами, це була ракета, ніби вона летіла на північ", - зазначив мер гміни Комарув-Осада.

За його словами, у пошуках бере участь велика кількість офіцерів, залучено багато техніки, зокрема дронів.

Нагадаємо, раніше цього місяця російський ударний дрон впав на території Румунії під час атаки рф по Україні. У румунському Міноборони заявили, що це сталось "під час чергової атаки росії на українську портову інфраструктуру на Дунаї". Відомо, що безпілотник залишив вирву глибиною 1,5 метра біля села Грінду. Населений пункт розташований за вісім кілометрів від українського порту Рені.

Як писав "Ми-Україна" раніше, українські сили протиповітряної оборони 29 грудня відбили наймасованішу атаку з повітря.

Головне