З України не випускатимуть осіб з подвійним громадянством, - посольство США

З України не випускатимуть осіб з подвійним громадянством, - посольство США

В Україні було скасовано виключення "проживання за кордоном", українців з подвійним громадянством не випускатимуть з країни і можуть призвати до лав ЗСУ. Про це повідомляє посольство США в Україні.

У дипвідомстві зазначили, що нововведення почало діяти з 1 червня 2024 року.

"Українське законодавство не визнає подвійне громадянство. Таким чином, під час перебування в Україні американсько-українські подвійні громадяни розглядаються виключно як громадяни України й на них поширюються права та обов’язки громадян України", - йдеться у повідомленні.

Варто зауважити, що українська влада не робила подібних заяв щодо заборони на виїзд військовозобов'язаним чоловікам із подвійним громадянством.

У Посольстві підкреслили, на них поширюються права та обов’язки громадян України. Відповідно до воєнного стану в Україні чоловікам віком від 18 до 60 років заборонено залишати країну.

Нагадаємо, з початку війни у 2014 році орупанти вбили понад 800 українських дітей, а з початку повномасштабного вторгнення в Україні загинула щонайменше 551 дитина. Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російсько-окупаційні війська атакували безпілотниками Полтавську області, влучивши в промисловий обʼєкт. Про це повідомив керівник ОВА Філіп Пронін.

Головне