З ТОТ повернули чотирьох дітей, батьки однієї — військовослужбовці

З ТОТ повернули чотирьох дітей, батьки однієї  — військовослужбовці

З тимчасово окупованих територій України повернули ще чотирьох дітей, батьки однієї з них — українські військовослужбовці. Про це повідомив засновник Save Ukraine Микола Кулеба.

Процес порятунку проходив нелегко, але тривала й складна дорога нарешті позаду. Нині діти перебувають у безпеці на вільній території України.

Це вже 14 рятувальна місія команди Save Ukraine, в результаті якої вдалося повернути з росії та тимчасово окупованих територій 223 українські дитини.

Нагадаємо,перша леді України Олена Зеленська розповіла, що наразі лише третина дітей можуть ходити в дитячі садочки і школи, адже інші заклади не мають поруч укриттів.

Про це дружина українського президента повідомила в інтерв'ю ВВС. За її словами, зараз у багатьох дітей в Україні дитинство було вкрадено або поставлено на паузи, адже вони навіть не мають можливості відвідувати навчальні заклади.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російська федерація насильно вивезла з України 19 540 неповнолітніх. Як уточнив уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець озвучена цифра охоплює лише тих дітей, депортація яких була офіційно підтверджена. 

Головне