З ТОТ Херсонщини та Криму додому повернули сім дітей

З ТОТ Херсонщини та Криму додому повернули сім дітей

Благодійна організація Save Ukraine успішно евакуювала сімох дітей з тимчасово окупованих територій Херсонської області та Криму на підконтрольну Україні територію. Про це повідомив керівник організації Микола Кулеба.

Серед врятованих - трирічна Аня, яку разом з матір'ю Мариною переслідували кадирівці. Жінку змушували оформляти російські документи, допитували та обмежували у користуванні соцмережами. Попри загрози відібрати дитину, родині вдалося втекти.

Також повернулися Людмила та її 14-річний син Єгор. Окупанти погрожували знищити український паспорт жінки та вбити її. Через страх розлуки з сином на кордоні, Людмила довго не наважувалася на виїзд. Зараз родина у безпеці та отримує необхідну допомогу від Save Ukraine.

Микола Кулеба зазначив, що загалом організації вдалося повернути 508 дітей з окупованих територій, серед яких 115 - діти-сироти.

"Жінка довго вагалася виїжджати з окупації, адже боялася, що на кордоні можуть відібрати сина. Після окупації Єгор замкнувся в собі, не охоче йде на контакт. Та головне - родина зараз в безпеці, й вже отримує необхідну допомогу від Save Ukraine для відновлення", - додав керівник організації.

Як писали "Ми-Україна" раніше, адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Саманта Пауер прибула до Києва з робочим візитом. Про це повідомили у соціальній мережі X повідомила посол США в Україні Бріджит Брінк.

Головне