З ТОТ Херсонщини повернули ще чотирьох дітей

З ТОТ Херсонщини повернули ще чотирьох дітей

З тимчасово окупованої території Херсонської області вдалось повернути ще чотирьох дітей. Про це повідомив очільник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін.

"Йдеться про 14-річну дівчинку, яка має інвалідність, 12-річного хлопчика та двох юнаків 15 років", - йдеться в повідомленні.

За словами очільника ОВА, дітей змушували відвідувати російську школу, а батьків отримувати громадянство рф. Неповнолітніх хлопців поставили на військовий облік.

"Це стало вагомою причиною для їх родин, щоб вирватися з окупації та повернутися на рідну землю", – зазначив Прокудін.

Варто зазначити, що Україні вдалося повернути дітей за допомогою Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитра Лубінця.

Від початку поточного року вдалося повернути 52 дитини з тимчасово окупованої Херсонщини. Наразі родини у безпечному місці, де з ними працюють медики та психологи.

Нагадаємо, що на підконтрольну Україні території з окупації повернулась ще одна дитина. Українського підлітка повернули з підконтрольної частини Херсонської області.

Як писав "Ми-Україна" раніше, зважаючи на загрозливу для життя та здоров'я цивільних ситуацію на Сумщині було вирішено у примусовий спосіб вивезти неповнолітніх з низки населених пунктів області

Головне