З ТОТ Херсонщини евакуювали ще шість родин з дітьми

З ТОТ Херсонщини евакуювали ще шість родин з дітьми

На підконтрольну Україні територію повернули ще шість українських родин з дітьми, які перебували на тимчасово окупованій Херсонщині.

Про це повідомив голова ОВА Олександр Прокудін 20 серпня.

"Ділюсь радісними новинами. Ще шість родин евакуювали із тимчасово окупованих громад Херсонщини. Вони виховують двох хлопчиків і чотирьох дівчаток. Дітлахам – від 3 до 12 років", – повідомив Прокудін.

Він зазначив, що зараз дорослі та діти перебувають у безпечному місці. Лікарі та психологи працюють із ними, щоб допомогти сім’ям швидше адаптуватися до нових умов.

Це повернення стало можливим завдяки величезним зусиллям організації Save Ukraine.

16 серпня на підконтрольну Україні територію вдалося повернули ще вісім дітей. Серед повернених 16-річна дівчина з Івано-Франківщини, яка переїхала до батька в росії, проте після загибелі батька в ДТП залишилася одна в рф. Попри спроби російської влади переконати її залишитися, дівчина повернулася до матері.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, на позачерговому засіданні 19 серпня Донецька обласна комісія з питань ТЕБ і НС ухвалила рішення про обов’язкову примусову евакуацію дітей разом з їхніми батьками або законними представниками з Покровської громади.

Головне