З Румунії вивезли 40 працівників російського посольства

З Румунії вивезли 40 працівників російського посольства

Посольство росії в Румунії залишили 40 дипломатів та представників технічного персоналу. Їх вивезли до росії спеціальним рейсом разом з членами їхніх родин, пише Радіо Свобода.

Таким чином, Москва виконала наказ МЗС Румунії скоротити дипломатичну присутність рф в країні.

За словами представників Румунії, на спецборту перебували 11 дипломатів та 29 технічно-адміністративних співробітників. Літак вилетів із затримкою в шість годин.

Як відомо, Бухарест ще на початку червня звернувся до росії з вимогою скоротити штат посольства в Румунії на 40 осіб. Так, чисельність дипломатів та технічних працівників представництва рф повинна була зрівнятися з кількістю співробітників дипмісії Румунії в росії. Загалом рф повинна була скоротити 51 посаду, однак не всі вони зайняті, тому Румунію залишили 40 працівників посольства. А це понад половина штату. В Румунії наголосили, що такий крок пов'язаний з погіршенням відносин двох країн через війну, яку рф розв’язала в Україні. 

Як повідомляли "Ми-Україна", росія закриває своє генконсульство у Швеції і водночас припиняє діяльність шведського генконсульства в рф та висилає п’ятьох шведських дипломатів. 

Головне