З прикордоння Сумщини вже евакуювали майже 22 тисячі жителів

З прикордоння Сумщини вже евакуювали майже 22 тисячі жителів

З небезпечних населених пунктів Сумщини вже евакуювали майже 22 тисячі людей. Про це повідомила Сумська обласна військова адміністрація. 

Відомо, що росіяни застосовують керовані авіаційні бомби та FPV-дрони проти мирних жителів регіону. 

"Тільки за серпень росіяни здійснили більш як 2200 обстрілів населених пунктів і територій Сумської області. Ворог застосовує потужну зброю проти цивільного населення, скидаючи керовані авіаційні бомби та FPV-дрони. Для захисту людей ми проводимо евакуацію, на сьогодні з небезпечних територій вже вдалось перемістити до 22 тисяч людей", - зазначив очільник ОВА Володимир Артюх.

Він додав, що кількість евакуйованих зростатиме, тому наразі пріоритетом є забезпечення потреб вимушених переселенців, чиє житло знищив ворог.

"Вже є угода про встановлення 10 модульних будинків для 70 переселенців у Сумському районі, а у вересні запланований початок будівництва модульного містечка в Сумах на 100 людей. Проєкт фінансується за підтримки Шведського Червоного Хреста", - наголосив Артюх.

Як писав "Ми-Україна" раніше, з прифронтових районів Харківської області вже евакуювали 14 тисяч людей, зокрема 1350 дітей. 

Головне