З полону повернули захисника, сім’я якого загинула внаслідок удару рф по Дніпру

З полону повернули захисника, сім’я якого загинула внаслідок удару рф по Дніпру

З російського полону повернули захисника України сержанта Захара, сім’я якого загинула внаслідок удару росія по Дніпру 14 січня 2023 року.

Про це повідомили у Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими.

Мова йде про молодшого сержанта Захара, який разом із своєю дружиною Тетяною потрапив у полон окупантів після евакуації з "Азовсталі" у травні 2022 року. Протягом півроку вдалося обміняти і повернути жінку в Україну. Вона оселилася разом з двома доньками у Дніпрі. Однак 14 січня рф вдарила ракетою у багатоповерховий будинок, де проживала родина. Захисниця загинула під завалами разом з молодшою донькою та матір'ю чоловіка.

Повернення воїна з полону дочекалася старша 19-річна донька Руслана.

росія здійснила ракетний удар по дев'ятиповерховому житловому будинку у Дніпрі 14 січня, що призвело до повного зруйнування одного з під'їздів. Удар був виконаний за допомогою ракети Х-22. За інформацією від InformNapalm, наказ випустити ракету по Дніпру був дано командиром 52-го важкого гвардійського бомбардувального авіаційного полку Олегом Тимошиною. Він також керував обстрілом ТЦ "Амстор" у Кременчуці, в результаті чого загинуло приблизно 20 людей.

Нагадаємо, у рамках чергового обміну полоненими 31 січня Україні вдалося повернути 207 захисників.

207 українців, які повернулися з полону – воїни ЗСУ, Нацгвардії, ДПСУ, Нацполіції – рядові, сержанти та офіцери. Серед них – оборонці Маріуполя, військові, що були на "Азовсталі", острові Зміїний, Донецькому, Запорізькому, Харківському, Луганському, Херсонському та Сумському напрямках.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Німеччина передала Україні черговий пакет військової допомоги - що у нього увійшло.

Головне