З початку року рф вкрала близько 500 тисяч тонн зерна

З початку року рф вкрала близько 500 тисяч тонн зерна

З тимчасово окупованих територій Запорізької області росіяни вкрали близько 500 тисяч тонн зерна. Ворог планує вивезти ще 200 тисяч тонн. Про це повідомляє очільник Запорізької обласної військової адміністрації Іван Федоров.

"️Цьогоріч з області було вивезено близько пів мільйона тонн пшениці, що становить сьому частину всього зерна, яке Росія продала на експорт. Планують вивезти ще 200 тисяч тонн", – розповів він.

Варто зауважити, що росіяни незаконно вивозять зерно до Криму та на територію рф, а потім експортують мільйони тонн зернових та технічних культур. Тільки через викрадене зерно втрати агросектору Запорізької області лише в перший рік окупації становили понад сім мільярдів.

Федоров наголосив, що на початок повномасштабної війни в Запорізькій області обробляли 1,8 млн га ріллі. Зараз 80% (1,4 млн га) цих земель перебувають під окупацією або в зоні активних бойових дій. 

Нагадаємо, що Палестина отримала перший вантаж гуманітарної допомоги у рамках ініціативи Grain from Ukraine. Вона розрахована на місячну допомогу для "понад 101 000 палестинських сімей, які опинилися на передовій конфлікту в регіоні".

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни продовжують атакувати українські кораблі, але Україна, ризикуючи, доставляє зерно до інших країн. 

Головне