З початку доби на лінії фронту зафіксовано понад 100 бойових зіткнень, - Генштаб

З початку доби на лінії фронту зафіксовано понад 100 бойових зіткнень, - Генштаб

Протягом доби на різних фронтах відбулося 111 бойових зіткнень між українськими військовими та російськими загарбниками. Росіяни активно обстрілюють прикордонні райони та завдають авіаударів по населених пунктах.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в Telegram.

Прикордонні райони Сумщини, зокрема Бобилівка, Порозок, Степок та Покровка, страждають від артилерійських та мінометних обстрілів. Російська авіація завдала ударів по Сумах, Гриценковому, Сімейкиному, Партизанському, Ямполю, Юнаківці, Річках, Кияниці та Новій Січі. 

На Харківському напрямку відбулося шість боєзіткнень, зокрема біля Вовчанська, де продовжуються два бої, а також окупанти здійснили авіаудар по Харкову.

На Куп’янському напрямку тривали 10 боїв, де противник атакував біля Синьківки, Табаївки, Глушківки, Лозової та Андріївки, зокрема продовжуються шість атак. На Лиманському напрямку було 13 боєзіткнень, в тому числі біля Дружелюбівки, Чернещини, Невського, Макіївки та Новосадового, три зіткнення ще триває. Крім того, ворог двічі вдарив КАБами по Шийківці.

На Сіверському напрямку українські сили зупинили чотири наступальні дії росіян поблизу Верхньокам’янського та Спірного, де триває один бій. На Краматорському напрямку відбулося вісім боєзіткнень, зокрема біля Предтечиного, Іванівського, Іванопілля та Кліщіївки, три атаки продовжується. Ворожа авіація поблизу Часового Яру та Іванполя скинула  КАБи. 

На Торецькому напрямку росіяни намагалися витіснити українські підрозділи з Торецька та Неліпівки, завершено шість боїв, п’ять тривають. На Покровському напрямку ворог здійснив 27 штурмів, з яких 21 атака була відбита, шість триває. На Курахівському напрямку загарбники здійснили 23 атаки, з яких 19 були відбиті, а чотири тривають.

На Времівському напрямку противник шість разів штурмував позиції українських військ, зокрема біля Водяного та Вугледара, чотири ще триває. На Гуляйпільському напрямку без боїв, але авіація загарбників завдала ударів по Білогір'ю. На Оріхівському напрямку триває бій біля Роботиного.

На Придніпровському напрямку окупанти двічі атакували українські оборонні рубежі і зазнали поразки. На інших напрямках оперативна ситуація залишається стабільною.

Як писали “Ми-Україна” раніше, за минулу добу, 5 вересня, армія рф втратила ще 1200 своїх військових пораненими і вбитими.

Головне