З початку доби на лінії фронту відбулось 93 бойових зіткнень, - Генштаб

З початку доби на лінії фронту відбулось 93 бойових зіткнень, - Генштаб

З початку доби кількість бойових зіткнень на лінії фронту досягла 93. Українські захисники відповідають на натиск російських військ і завдають їм значних втрат.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ в Telegram.

Станом на 16:00 2 липня, ворог продовжує нарощувати наступальні дії на Донецькому напрямку. 

На Сумській та Чернігівській областях продовжуються обстріли з території рф, які призводять до пошкоджень в прикордонних населених пунктах. Населені райони Хрінівка, Рясне, Кіндратівка, Мхи, Миропілля, Баранівка, Дегтярне, Велика Писарівка та Розори постраждали від артилерійських ударів і ракетних обстрілів. 

Харківська область постійно перебуває під бомбардування ворожою авіацією. Зі сторони Бєлгорода та Шебекіно ворог здійснив загалом 12 ударів, включаючи 20 КАБів, спрямованих на населені райони Липці, Стариця, Вовчанські Хутори, Тихе, Глибоке та Малі Проходи. Також неподалік Сотницького Козачка розривались некеровані авіаракети. 

На інших напрямках також зафіксовано інтенсивні бої. У районі Глибокого і Вовчанська на Харківському напрямку відбито п'ять штурмів без втрат для українських позицій. 

На Куп'янському напрямку противник п’ять разів безуспішно намагався штурмувати оборонні рубежі біля Синьківки, використовуючи авіаційну підтримку вдаривши 14 некерованими ракетами.

На Лиманському напрямку окупаційна армія здійснила 12 атак поблизу Невського, Макіївки, Греківки та Тернів, з них вісім українські військові відбили , а ще чотири тривають.

На Сіверському напрямку ворог шукає слабкі місця в обороні. У районах Спірного, Івано-Дар’ївки та Виїмки здійснено три атаки, які відбито українськими захисниками, ще дві продовжуються. 

На Краматорському напрямку військові рф здійснили три невдалі штурми біля Часового Яру, Нового та Іванівського, один бій триває.

На Торецькому напрямку кількість ворожих атак зросла до 17, зі значним концентруванням зусиль на напрямку до Нью-Йорка та Торецька. Зокрема, зафіксовано понад половину усіх атак на цьому напрямку. Бої тривають. Окрім того, ворог проводив невдалі штурми біля Південного, Північного та Залізного.

На Покровському напрямку найбільше бойових зіткнень. З початку доби ворожі сили здійснили 26 спроб атакувати українські позиції, з яких 12 відбито, 14 тривають. Втрати противника уточнюються.

Бойові дії тривають і на інших напрямках: на Курахівському, Лиманському, Оріхівському, Придніпровському, Времівському і Оріхівському напрямках українські військові продовжують відстоювати свої позиції і відбивати атаки ворожих сил.

Як писали "Ми-Україна" раніше, від початку повномасштабного вторгнення російської федерації українські захисники ліквідували близько 545 090 осіб. Лише за минулу добу росія втратила 1280 своїх військових.

Головне