З-під обстрілів на Донеччині за місяць евакуйовано понад 1600 дітей: поліція продовжує рятувати малечу

З-під обстрілів на Донеччині за місяць евакуйовано понад 1600 дітей: поліція продовжує рятувати малечу

Поліція Костянтинівки за місяць з Костянтинівської та Іллінівської громад евакуювала понад 1600 дітей з небезпечних районів, зокрема під час чергового рейсу вивезла 10 дорослих і дітей, коли місто зазнало обстрілу.

Про це повідомляє Національна поліція України. 

На кінець серпня на території обслуговування поліції Костянтинівки мешкало понад 2300 неповнолітніх, станом на 25 вересня їх залишилось близько 700. Евакуація триває, і з Костянтинівської громади примусову евакуацію родин з дітьми оголошено 26 серпня, в Іллінівській – з 29 серпня.

Однією з евакуйованих сімей є родина з Костянтинівки, яка має двох синів, 10 та 17 років, з яких молодший має інвалідність. Евакуаційний процес був ускладнений: коли родина готувалася сідати в автомобіль, російські війська скинули неподалік дві керовані авіабомби, що викликало потужну вибухову хвилю. Після короткого очікування в під’їзді поліцейські встигли швидко посадити родину у бронекапсулу та доставити до безпечного місця. Матір з дітьми відправили на Черкащину, де на них уже чекало житло.

Поліція також врятувала родину з 12-річною дівчинкою та дворічним хлопчиком, а також маломобільну жінку. Її онука встигли евакуювати раніше, що виявилося вдалим рішенням, оскільки внаслідок обстрілу війська рф зруйнували сусідню багатоповерхівку, а в їхньому будинку були пошкоджені дах і стіни.

Під час евакуації, коли екіпаж залишав місто, Костянтинівка зазнала артилерійського обстрілу, в результаті якого загинула місцева мешканка. Проте група змогла успішно виконати своє завдання і доставити всіх евакуйованих до безпечного місця.

Завдяки цим заходам більшість неповнолітніх уже у безпеці. Частина сімей виїжджає самостійно або з волонтерами, іншим допомагають правоохоронці. Щодня евакуаційні екіпажі на бронеавтомобілях, до складу яких входять співробітники місцевого відділу поліції, патрульної поліції, поліції охорони та ДСНС, об’їжджають родини з дітьми, перелік адрес надає Костянтинівська МВА.

Основне завдання правоохоронців переконати батьків у необхідності порятунку дітей, інформувати їх про місце евакуації та гарантовану допомогу. Поліцейські також безпечно вивозять родини попри постійні обстріли. Сім'ї, які їдуть до рідних, доставляють до евакуаційного потяга, інших – до шелтерів, звідки волонтери допомагають дістатися до нових місць проживання.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у Краматорську стався черговий російський ракетний удар, який призвів до трагічних наслідків.

Головне