З окупованого Криму евакуювали родину українського офіцера, яку переслідувала фсб (відео)

З окупованого Криму евакуювали родину українського офіцера, яку переслідувала фсб (відео)

Спецпідрозділ “Янголи” Військово-морських сил України провів складну операцію з евакуації родини українського офіцера з тимчасово окупованого Криму. Про це повідомили у ВМС ЗС України.

Окупаційні сили ще 18 вересня затримали батьків офіцера, його сестру та неповнолітню племінницю. Протягом трьох днів їх незаконно утримували, застосовували психологічний тиск і погрожували тортурами, намагаючись змусити офіцера до співпраці. 

Родину тимчасово відпустили 20 вересня з вимогою, щоб офіцер ВМС вийшов на зв'язок із фсб протягом п'яти днів. У разі відмови окупанти погрожували тривалим ув'язненням його родини.

Український офіцер доповів про ситуацію командуванню, яке ухвалило рішення про проведення спецоперації. “Янголи” спланували і провели евакуацію у повній таємниці, забравши родину подалі від окупантів. 

“Загалом "Янголи" вже евакуювали 73 людини - як цивільних, так і військовослужбовців”, - додали у ВМС ЗСУ.

Нагадаємо, підрозділ “Білий Янгол” у Сумській області продовжує евакуацію мешканців прифронтових районів, рятуючи їх від постійних обстрілів ворога. Нещодавно з Краснопільщини були вивезені чотири дітей, маломобільна жінка та двоє дорослих.

Як писав “Ми-Україна” раніше, російські військові втратили в Україні рекордну кількість своїх солдатів у вересні.

Головне