З населених пунктів Харківщини вже евакуювали понад 4 тисячі людей

З населених пунктів Харківщини вже евакуювали понад 4 тисячі людей

Із населених пунктів Харківської області евакуювали вже 4 000 жителів, зараз там активізувалися бойові дії. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

"Триває евакуація населення з територій, де ворог активізував бойові дії. За понад дві доби силами ОВА, місцевих адміністрацій, Координаційного гуманітарного центру та волонтерів, поліції, ДСНС евакуювали понад 4000 тисячі жителів з населених пунктів, де є загроза для життя й здоров’я цивільних", – написав Синєгубов.

Евакуйованим надається супровід згідно з розробленою у 2022 році дорожньою картою.

Наразі розгорнули майже 900 місць для евакуйованих. За потреби цю цифру збільшать.

"Щодо напрямку Старий Салтів. Проблем з евакуацією, переміщенням цивільного населення по цьому напрямку немає.  Є чіткі домовленості з Укрзалізницею: у разі збільшення темпів евакуації, в тому числі за межі області, зможемо подавати додаткові потяги за окремим напрямкам", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, ув'язнені, які висловили бажання долучитися до Збройних сил України, будуть служити у окремих спецпідрозділах. Про це розповів речник Міністерства оборони Дмитро Лазуткін. 

Водночас він додав, одного лише бажання ув'язненого стати на захист Батьківщини - замало. 

Як писали "Ми-Україна" раніше, через великі повені у Афганістані 315 людей загинули й понад 1600 отримали поранення. Про це повідомляє видання The Guardian.

Також попереджають про пошкодження медичних установ і життєво важливих обʼєктів інфраструктури, таких як водопостачання.

Головне