З Куп'янська за тиждень евакуювали понад 800 людей – МВА

З Куп'янська за тиждень евакуювали понад 800 людей – МВА

Протягом останнього тижня з Куп’янська було евакуйовано понад 800 осіб через постійні обстріли окупаційних російських військ.

Про це повідомив начальник Куп’янської міської військової адміністрації Андрій Беседін в ефірі "Ми-Україна".

За його словами, окупанти безперервно завдають ударів по цивільній та критичній інфраструктурі міста, намагаючись унеможливити підготовку до зимового періоду. Також ворог завдає ударів по логістичних шляхах та центральних вулицях міста за допомогою FPV-дронів, щоб перешкодити наданню допомоги мешканцям, які залишилися у місті.

Незважаючи на загрозу, у Куп’янському районі ще залишається близько 5100 осіб. Беседін підкреслив, що ситуація в місті залишається вкрай небезпечною, і міська влада вкотре закликає людей до евакуації.

“В місті залишаються досі люди похилого віку, це – 90%, які залишаються. Всі інші – ті, хто допомагає виїхати. Це структурні підрозділи міської ради, комунальні підприємства, поліція, ДСНС тощо. Ситуація вкрай складна", - додав Беседін.

"На лівому березі міста відсутні комунікації, необхідні для проходження зимового періоду, тому не нехтуйте порадами та евакуюйтеся", – наголосив Беседін.

Нагадаємо, Харківська обласна військова адміністрація вирішила посилити заходи з евакуації населення в Куп’янському районі через загострення ситуації на фронті та збільшення інтенсивності ворожих обстрілів.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, командир батальйону ударних безпілотників "Ахіллес" 92 ОШБр Юрій Федоренко заявив, що російська армія веде інтенсивні бої на Куп'янському відтинку.

Головне