З Каховського водосховища витекло понад 70% води, - Міндовкілля

З Каховського водосховища витекло понад 70% води, - Міндовкілля

З Каховського водосховища після підриву греблі росіянами втрачено понад 72% або 14,395 куб.км води. Станом на ранок 12 червня рівень води у водосховищі продовжує знижуватись.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України..

Станом на вечір 11 червня рівень води у водосховищі в районі Нікополя становив близько 9,04 м. Тепер можливість вимірювання втрачено. 

"За даними Укргідрометцентру, відучора по гідропосту "Нікополь" вже немає можливості вимірювати рівні води оскільки вода відійшла від пункту спостережень. Наразі шукають можливі шляхи визначення рівня та об'єму води Каховського водосховища", – зауважили в Міндовкілля.

Рівень води в Дніпрі на позначці "Херсон" знизився на два метри й становить 3,6 метра. У середньому за останню добу утримується тенденція зниження рівня на 1-5 см за годину. 

У районі природного парку "Нижньодніпровський" вода поступово сходить. Продовжується обміління акваторії у нацпарку "Кам'янська Січ" на 8,5 метрів.

Рівень  води р. Інгулець у створі Інгулецької зрошувальної системи повільно знижується. Натомість вода поступово продовжує прибувати в Миколаївській області.

Нагадаємо, в МАГАТЕ висловили стурбованість через рівень води на ЗАЕС.

Рівень Каховського водосховища швидко падає з того часу, як минулого тижня було серйозно пошкоджено нижню греблю через підрив ГЕС російськими окупантами.

Згідно з оприлюдненою інформацією, отриманою експертами МАГАТЕ на майданчику АЕС, 11 червня рівень воли на Запорізькій ТЕС оцінювався в 11,27 м порівняно з майже 17 метрами до руйнування греблі.

Як писав "Ми-Україна" раніше, ЗСУ звільнили село Сторожеве Великоновосілківської селищної громади Волноваського району Донецької області.

Головне