З Авдіївки знову стали виїжджати люди, - Барабаш

З Авдіївки знову стали виїжджати люди, - Барабаш

Попри цілодобові обстріли та прильоти авіабомб в Авдіївці залишаються 1060 цивільних осіб. Проте останніми тижнями фіксується зростання числа охочих виїхати, розповів в ефірі марафону "Єдині новини" керівник Авдіївської МВА Віталій Барабаш.

Він наголосив, що щоденно суто по місту ворог здійснює близько 60 обстрілів та до 80 авіабомбових ударів.

"Люди останнім часом знову по-трохи поїхали. Це як у військових нова хвиля наступів, так у нас нова хвиля евакуації. За минулий тиждень ми вивезли 50 людей і на цьому тижні бачимо, що тенденція зберігається. Вчора дев'ять людей виїхало, сьогодні також запланована чисельна евакуація", - розповів Барабаш. 

Водночас він наголосив, що нині процес евакуації є надзвичайно складним. З міста на сьогодні є лише одна дорога, яка використовується як для вивезення людей, так і для завезення "гуманітарки" та інших логістичних операцій.

"22 км майже постійно під обстрілами, по останніх 7-8 км взагалі росіяни уже активно застосовують FPV-дрони. Дорога дуже розбита. Останні тижні вони намагаються КАБами бити по дорозі, чого вони раніше не робили. Також намагаються в селах сусідної Очеретинської громади влучити по невеликих мостах та переправах", - зазначив Барабаш.

За його словами, гуманітарна допомога в місто продовжує завозитися, але вже в суттєво менших обсягах. Якщо до початку загострення йшлося про 20 тонн кожного місяця, то зараз вже 2-3 тонни. Інша проблема полягає у тому, що люди інколи фізчно не можуть дійти до пункти видачі "гуманітарки" через постійний ворожий вогонь.

Нагадаємо, в 59 ОМПБр напередодні, 25 січня, розповіли, що ситуація довкола Авдіївки залишається стабільно напруженою. Окупаційне військо рф продовжує спроби атакувати позиції Сил оборони України малими піхотними групами, застосування техніки нині не фіксується. Ворог накопичує сили на цьому напрямку.

Як писав "Ми-Україна" раніше, окупанти у ніч на 26 січня ночі вдарили по Херсону з ЗРК С-300. Всього було зафіксовано два удари, є поранена.

Головне