З Авдіївки евакуювали літню вчительку української мови (фото)

З Авдіївки евакуювали літню вчительку української мови (фото)

Група поліцейських, яка спеціалізується на евакуації "Білі Янголи" евакуювала Раїсу Костричко, вчительку української мови, із міста Авдіївка. Ця жінка тривалий час відмовлялася покидати своє рідне місто.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

Нещодавно в соціальних мережах з'явилося відео, на якому можна побачити Раїсу Іванівну разом із її кішкою Машею. Вони перебували на балконі квартири, яку було руйновано російськими військовими.

photo_2023-10-30_16-48-42.jpg (216 KB)

"Жінка тривалий час відмовлялася залишити це місце жаху, але нарешті, після багатьох закликів, вона погодилась на евакуацію. Наразі Раїса Іванівна та її кішка Маша вже в безпеці", - повідомили у МВС.

В операції з рятування також брали участь фотографи, Костянтин і Влада Ліберови, які поділилися докладним описом евакуації на своїй сторінці в Instagram.

"На жаль, чесно кажучи, нам не вдалося її вивезти зовсім просто. Як ви розумієте, вона, як невелика дитина, не розуміє ситуацію належним чином. Ми придумали історію, яку могли, щоб переконати її, що вона їде до Покровська, щоб зняти свою пенсію", - розповіла Ліберова.

photo_2023-10-30_16-48-43.jpg (136 KB)

Нагадаємо, навіть якщо росіянам все вдасться захопити Авдіївку під свій контроль, то суттєвих змін на східному фронті не відбудеться. Таку думку під час стріму на "Ми-Україна" висловив військовий експерт Олексій Гетьман. 

Він наголосив, що оточення міста та взяття його під контроль не має стратегічного значення. Натомість, за його словами, це політичне завдання, яке Кремль поставив перед армією перед виборами. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, в МВС показали відео перших хвилин після удару по Херсону.

Головне