З аеропорту "Бориспіль" вилетів ще один літак: що про це відомо

З аеропорту

Літак Boeing 777-300 української авіакомпанії Skyline Express піднявся в небо з аеропорту "Бориспіль". Повітряне судно перегнали з летовища, на якому воно перебувало з початку повномасштабного вторгнення, за кордон.

Як зазначили у міжнародному аеропорту "Бориспіль", політ було здійснено без пасажирів та вантажу за запитом Skyline Express.

"Як приємно вчергове бачити впевнений зліт з міжнародного аеропорту "Бориспіль" могутнього сталевого птаха Boeing 777-300 української авіакомпанії Skyline Express. 19 грудня 2023 року близько 9 ранку був виконаний технічний перегін повітряного судна Boeing 777-300 з аеропорту "Бориспіль" (KBP) до аеропорту в Європі за запитом експлуатанта - української авіакомпанії Skyline Express. Рейс дотримувався найвищих стандартів авіаційної безпеки та безпеки польотів, відповідно до директив, які діють на час введення воєнного стану в Україні, і, слід зазначити, без пасажирів чи вантажу на борту", - йдеться у повідомленні.

У "Борисполі" наголосили, що це вже четвертий успішний перегін повітряного судна з аеропорту з початку повномасштабного вторгнення рф. Також зазначається, що цей політ дозволяє протестувати можливість відновлення авіарейсів.

"Даний технічний перегін повітряного судна в Борисполі не лише сприяє тестуванню політики відновлення, але також є стратегічним кроком для українських авіакомпаній, допомагаючи їм знижувати витрати та покращувати шанси виживання в ускладненому авіаційному середовищі. Ця стратегічна ініціатива відкриває шлях до відновлення регулярних операцій, як тільки відповідна оцінка ризиків цього дозволить", - зазначили у аеропорту.

Як повідомляли "Ми-Україна", радник керівника ОПУ Михайло Подоляк розповів, за яких умов можливе відкриття найбільшого в Україні міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Головне