З 7 жовтня зміниться вартість послуг у Паспортному сервісі

З 7 жовтня зміниться вартість послуг у Паспортному сервісі

Центри обслуговування громадян "Паспортний сервіс" на території України з 7 жовтня 2024 року впроваджують нові тарифи на сервісні послуги. Про це повідомляє Паспортний сервіс.

Згідно з оновленим прейскурантом, вартість пакету "Стандарт" складатиме:

  • Оформлення паспортних документів для громадян України - 650 грн;
  • Оформлення міграційних документів для іноземців та осіб без громадянства - 1250 грн;
  • Обмін посвідчення водія або свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу - 950 грн;
  • Проставлення апостиля - 650 грн.

Крім того, з 10 листопада 2024 року Європейський Союз запроваджує нову систему контролю в'їзду та виїзду на кордонах із Шенгенською зоною. Замість звичних штампів у паспорті, дані про перетин кордону фіксуватимуться автоматично за допомогою IT-системи EES. Ця система буде застосовуватися до всіх іноземців, які в'їжджають на територію ЄС.

Ці зміни спрямовані на модернізацію процесів надання адміністративних послуг в Україні та адаптацію до нових правил перетину кордону з країнами Європейського Союзу.

Нагадаємо, в Донецькі області під час атаки Краматорської громади тілесні ушкодження отримали щонайменше чотири людини, серед них є дитина. Про це повідомляє очільник Донецької обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

Як писали "Ми-Україна" раніше, російські окупаційні війська продовжують активні бойові дії на різних ділянках фронту, зазнаючи значних втрат у живій силі та техніці. Наразі Лиманський напрямок найгарячіший.

Головне