З 2022 року підготовку в рамках місії ЄС пройшли понад 52 000 військових

З 2022 року підготовку в рамках місії ЄС пройшли понад 52 000 військових

З 2022 року завдяки місії ЄС EUMAM, понад 52 000 українських солдатів, сержантів та офіцерів пройшли підготовку, що втричі перевищує початкові очікування.

Про це повідомляє пресслужба Міноборони.

Заступник міністра оборони України з питань європейської інтеграції Олександр Балануца обговорив з Головою військового штабу ЄС генерал-лейтенантом Мікаелем Ван дер Лааном необхідність продовження місії ЄС EUMAM з підготовки українських військових.

"Збройні Сили України наразі формують нові бригади, і ми потребуємо якісного навчання для наших військових. Тому продовження Місії ЄС з військової допомоги Україні є критично важливим. Дякуємо за вже надану підготовку та закликаємо зберігати і нарощувати обсяги й темпи", – зауважив Балануца.

Як пишуть у відомстві, місія ЄС з військової допомоги Україні розпочалася восени 2022 року після засідання 27 міністрів оборони країн ЄС і розрахована на два роки. Однак її можуть продовжити у разі потреби, що обговорюється на поточних переговорах між українським військовим керівництвом та лідерами ЄС.

"Я підтримую продовження навчання та підготовки українських військових в межах тренувальної військової місії EUMAM. Ми дякуємо Україні за її боротьбу проти російської агресії та маємо зробити все можливе для її підтримки", –додав Мікаель Ван дер Лаан.

Як писав "Ми-Україна" раніше, депутат Ужгородської міськради вимагав хабарі за відстрочку від мобілізації.

Головне