З 2018 року Telegram надає правоохоронцям різних країн контактні дані зловмисників, - Дуров

З 2018 року Telegram надає правоохоронцям різних країн контактні дані зловмисників, - Дуров

Telegram передає правоохоронцям контактні дані зловмисників з 2018 року. Про це повідомив засновник месенджера Павло Дуров.

За його словами, завдяки спільним діям, лише у першому кварталі 2024 року у Бразилії вдалося розкрили дані зловмисників за 75 юридичними запитами, 63 – у другому кварталі та 65 – у третьому.

В Індії Telegram задовольнив 2461 юридичний запит у першому кварталі, 2151 – у другому та 2380 – у третьому кварталі 2024 року. 

“Мій попередній допис міг здатися таким, що анонсує серйозні зміни в роботі Telegram. Але насправді мало що змінилося. Щоразу, коли ми отримували належним чином оформлений законний запит відповідними каналами зв'язку, ми перевіряли його і розкривали IP-адреси/номера телефонів небезпечних злочинців. Цей процес був запроваджений доволі давно”, – зазначив Дуров.

Також він додав, що у Європі в третьому кварталі зросла кількість обґрунтованих юридичних запитів, які отримала компанія. Це зростання спричинене тим, що більше органів влади ЄС почали використовувати правильну лінію зв'язку для своїх запитів, передбачену законом ЄС про DSA.

“Інформація про цю контактну особу є загальнодоступною для всіх, хто переглядає веб-сайт Telegram або гуглить «Telegram EU address for law enforcement» з початку 2024 року”, – пояснив засновник Telegram.

Дуров зазначив, щоб зменшити плутанину, минулого тижня Telegram впорядкував та уніфікував політику конфіденційності в різних країнах.

Нагадаємо, після затримання Павла Дурова та його звільнення Telegram почав співпрацювати з правоохоронцями різних країн. Про це повідомив керівник Центру протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України Андрій Коваленко.

Як писав “Ми-Україна” раніше, Національний координаційний центр кібербезпеки при РНБО заборонив держслужбовцям, військовим та операторам критичної інфраструктури використовувати соцмережу Telegram на службових пристроях

Головне