Євросоюз відповів на погрози Медведєва вдарити гіперзвуковою ракетою по суду в Гаазі

Євросоюз відповів на погрози Медведєва вдарити гіперзвуковою ракетою по суду в Гаазі

Європейський Союз виступив з повною підтримкою Міжнародного кримінального суду (МКС) після погроз заступника голови Ради безпеки росії Дмитра Медведєва вдарити гіперзвуковою ракетою по будівлі суду в Гаазі.

Відповідна заява була опублікована на сайті Європейської служби зовнішніх справ. Як зазначається, ЄС засуджує незаконну погрозу високопоставленого представника рф застосувати силу проти Міжнародного кримінального суду. Також засуджується погрози щодо удару по країні, де суд розташований  - Нідерландам.

У понеділок, 20 березня, у своєму Telegram-каналі Медвдєв написав, що "цілком можна собі уявити точкове застосування гіперзвукового "Онікса" з Північного моря з російського корабля по гаазькій будівлі суду".

"Будь-які заходи помсти проти тих, хто причетний до роботи МКС, є неприйнятними. Ведучи боротьбу з безкарністю, МКС повинен мати можливість працювати незалежно та неупереджено", - йдеться в заяві ЄС.

Крім того, Євросоюз залишається відданим у захисті МКС від будь-якого зовнішнього втручання, спрямованого на перешкоджання здійсненню правосуддя та підрив міжнародної системи кримінального правосуддя. ЄС продовжуватиме виступати за універсальність Римського статуту. Європейський блок також запрошуватиме всі держави, які ще не зробили цього, розглянути можливість приєднання до МКС. Це потрібно аби покласти край безкарності за найтяжчі злочини.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, заступник представника Ради Федерації рф Дмитро Медведєв у понеділок, 20 березня, пригрозив Гаазькому суду ударом гіперзвукової ракети за ордер на арешт президента рф Володимира Путіна.

Пізніше Медведєв також пригрозив Німеччині ракетними ударами за ймовірний арешт президента рф Володимира Путіна. Він заявив про “катастрофічний рівень падіння грамотності” керівників Європейського Союзу. Конкретних прізвищ він не назвав, але заявив, що “їхні фізіономії краще б взагалі не бачив”.

Головне