Євросоюз уже надав Україні допомогу на €81 млрд, – ЄК

Євросоюз уже надав Україні допомогу на €81 млрд, – ЄК

Від 24 лютого 2022 року, коли росія розв'язала проти Україну повномасштабну війну, Європейський союз скерував в наш країну 81 млрд євро допомоги. Вказана сума включає грошову, військову та гуманітарну підтримку, розповіла президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Під час виступу на "Дні освіти" у Хорватії, вона наголосила, що російська агресія довела, що країнам Європи потрібно адаптуватися до "більш небезпечного геостратегічного та геополітичного середовища".

"Ми нарощуємо зусилля у напрямку побудови оборонного союзу та зміцнюємо зв’язки з глобальними партнерами, яким довіряємо, а також із союзниками по НАТО", – заявила вона.

Президентка ЄК додала також, що Європі вдалось не лише позбутися російського енергетичного ярма, а і знизити ціни на енергоносії до передвоєнного рівня.

Нагадаємо, тиждень тому Україна отримала від ЄС черговий макрофін в обсязі 1,5 млрд євро. Кошти надійшли в межах Пакета макрофінансової допомоги у 18 млрд євро.

Як відомо, 25 вересня місія МВФ почала обговорювати з урядом заходи перед переглядом кредитної програми EFF. Попередній відбувся на початку літа, а наступний розпочнеться у жовтні. У меморандумі з МВФ Україна зобов’язалася виконати 23 структурні маяки з дедлайнами. Які вже виконали та для чого ще маємо час “Ми – Україна“ розбирався тут.

Головне