Євросоюз сповільнив передачу обіцяного мільйона снарядів Україні

Євросоюз сповільнив передачу обіцяного мільйона снарядів Україні

Європейський Союз сповільнив передачу обіцяного мільйона снарядів Україні -  наразі Сили оборони отримали менш як 250 тис. боєприпасів.

Про це заявив міністр оборони Естонії Ханно Певкур на полях зустрічі міністрів оборони ЄС у Толедо, Іспанія, передає Tagesschau. За його словами, європейські союзники передали Україні лише 226 тис. артилерійських снарядів у межах проєкту на постачання мільйона боєприпасів.

При цьому у межах програми ЄС збільшує виробничі потужності, а також переробляє старі снаряди та купує боєприпаси у третіх країн. За словами Певкура, наразі Україна випускає близько 6 тис. снарядів на день. Водночас росія виробляє від 60 до 70 тис. у пікові дні. Міністр додав, що однією з переваг західних боєприпасів залишається точність.

Глава Міноборони Естонії також прокоментував контрнаступ Збройних сил України. Він зазначив, що бачить просування українських військ до Токмака у Запорізькій області, який є "гарячою точкою".

"Якщо Токмак буде відвойовано, лінії постачання російських військ можуть бути перерізані, що було б дуже важливо", — наголосив він.

Нагадаємо, країни ЄС завершують роботу над проєктами, які дозволять розвинути спроможності промисловості для виробництва понад 1 млн боєприпасів на рік, заявив єврокомісар з питань внутрішнього ринку Тьєрі Бретон.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Сполучені Штати Америки планують збільшити виробництво боєприпасів, аби забезпечити Збройні сили України взимку. Як зазначається, Пентагон планує наростити виробництво боєприпасів у надії на зниження інтенсивності боїв. Однак російська армія теж може скористатися можливою перервою для переозброєння і зведення оборонних рубежів.

Головне