Європа закликала росію негайно повернутися в "зернову угоду"

Європа закликала росію негайно повернутися в

Європейський Союз звернувся до росії з проханням переглянути своє рішення щодо зернової угоди. Зокрема, Брюссель просить Москву негайно відновити роботу Чорноморської зернової ініціативи. Відповідну заяву зробив Верховний представник ЄС із закордонних справ Жозеп Боррель, повідомляє Європейська правда.

Євродипломат заявив, що росія продовжує використовувати продовольство як зброю. 

При цьому він додав, що вихід росії з угоди заблокує один із важливих основних шляхів експорту продовольства з України. Також він наголосив, що російська влада буде нести всю відповідальність за збої у постачанні збіжжя по всьому світу та зростання цін на продовольство.

"ЄС закликає росію переглянути своє рішення та негайно відновити виконання Чорноморської зернової ініціативи", - заявив Боррель.

Крім того він запевнив, що Брюссель зробить усе можливе, аби продовжувати підтримувати своєчасну та стабільну доставку всіх товарів, особливо сільськогосподарської продукції, на світові ринки через "Шляхи солідарності" між Україною та Європою. 

Також в ЄС пообіцяли і далі співпрацювати з постраждалими країнами-партнерами, щоб вирішити проблему глобальної продовольчої безпеки та відновлення "зернової угоди".

Нагадаємо,  у Кремлі відмовилися від продовження “зернової угоди”, дія якої завершулася 17 липня.

Як повідомляли "Ми-Україна", посол США в ООН Лінда Томас-Грінфілд назвала рішення росії вийти з “зернової угоди” актом жорстокості. У той же час міністр закордонних справ Британії Джеймс Клеверлі заявив, що російський диктатор Володимир Путін використовує продовольство як зброю.

Головне