Єврокомісія перерахувала Україні ще 1,5 мільярда євро фінансової допомоги

Єврокомісія перерахувала Україні ще 1,5 мільярда євро фінансової допомоги

Єврокомісія перерахувала Україні ще 1,5 мільярда євро фінансової допомоги. Про це повідомила президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

"Ми підтримуємо Україну в її зусиллях полагодити, відновити та зберегти державу. Сьогодні ми виплатили нові 1,5 мільярда євро Україні. І буде більше — цього року та пізніше", — зазначила фон дер Ляєн.

Загалом із початку повномасштабної війни Єврокомісія перерахувала Україні 19,2 мільярда євро.

До Закарпатської області напередодні третього Міжнародного саміту Кримської платформи з робочим візитом прибула президентка Угорщини Каталін Новак. Після цього президентка Угорщини вирушить до Києва, де на запрошення президента України Володимира Зеленського візьме участь у третьому Міжнародному саміті Кримської платформи, який відбудеться 23 серпня.

Нагадаємо, що на саміті Україна-Балкани, який пройшов в Афінах у понеділок, 22 серпня, Греція та ще десять балканських країн підписали декларацію на підтримку територіальної цілісності України.

Як писали “Ми-Україна” раніше, президент України Володимир Зеленський заявив, що Греція долучиться до країн, які тренуватимуть українських пілотів на винищувачах F-16.

Головне