ЄС планує заборонити транзит багатьох товарів через рф, – Bloomberg

ЄС планує заборонити транзит багатьох товарів через рф, – Bloomberg

Європейський Союз планує запровадити заборону на транзит багатьох товарів через росію, щоб посилити контроль над виконанням існуючих санкцій.

Про це пише Bloomberg.

Ця заборона може стати частиною 11 пакету санкцій. Як повідомляють джерела агенції, Москві вдається обійти обмеження на підсанкційні технології через постачання з третіх країн, бо частина товарів залишається в рф.

Заборона поширюватиметься на численні технології та інші товари, у тому числі на кілька типів транспортних засобів.

Як зазначає видання, Москва змогла обійти обмеження щодо кількох підсанкційних технологій. рф отримує передові мікросхеми, виготовлені в ЄС та інших союзних країнах, через треті держави, включаючи Туреччину, Об’єднані Арабські Емірати та Казахстан.

При цьому деякі країни ЄС, які межують з росією, зокрема Фінляндія та Естонія, спостерігали сплеск торгівлі з країнами Центральної Азії. Товари часто поставлялися транзитом через Росію й частина з них залишалася в країні-агресорці.

Польща, Естонія та Литва наполягали на тому, щоб Євросоюз заборонив постачати через рф товари і технології, які можуть бути використані російською військовою, авіаційною та космічної промисловістю.

За даними ЗМІ, наступний пакет санкцій ЄС може торкнутися танкерів та суден, які не вмикають навігаційні системи. Це не дозволяє відстежувати їх переміщення.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Подоляк відреагував на провокативні заяви Китаю щодо Криму і статусу України у міжнародному праві.

Головне