ЄС передасть Україні та Молдові €135 млн, які призначалися Білорусі та рф

ЄС передасть Україні та Молдові €135 млн, які призначалися Білорусі та рф

Європейський Союз передасть Україні та Молдові 135 млн євро, які призначалися Білорусі та росії, для зміцнення співробітництва з країнами.

Про це повідомила пресслужба Європейської комісії. Як зазначається, ці кошти закладали на програми Interreg NEXT з росію та Білоруссю у 2021-2027 роках. 

"Я рада, що кошти, які ми спочатку планували виділити на цю співпрацю, тепер підуть на користь програм ЄС з Україною та Молдовою. Це допоможе зміцнити співпрацю регіонів ЄС та місцевих зацікавлених сторін з українськими та молдовськими партнерами", - заявила комісарка з питань згуртованості та реформ Еліза Феррейра.

Ці кошти можуть витратити на охорону здоров'я, освітні та дослідницькі проєкти, схеми соціальної інтеграції в Україні та Молдові.

Нагадаємо, Німеччина виділила 5 млн євро українським біженцям у Грузії. Кошти передані Спілці робітничих самаритян (ASB) на наступні 18 місяців. Метою проєкту є поліпшення становища українських біженців і задовольнення їхніх потреб. Водночас “ASB Грузія” реалізує проєкт спільно зі своїми партнерськими організаціями “Unite Together” і “Союзом самаритян Грузії”.

У Грузії перебувають 25-26 тис. українських біженців. Однією з головних проблем для них є безробіття та економічні труднощі.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Велика Британія виділила 16 млн фунтів стерлінгів (20,48 млн доларів) на зміцнення кіберзахисту Україні.

“Це рішення було прийнято в той час, коли Україна розпочала черговий контрнаступ на росію, на додаток до 6,35 млн фунтів стерлінгів (8,1 млн доларів), обіцяних минулого року. Ще 9 млн фунтів стерлінгів (11,51 млн доларів) потенційно можуть надійти від міжнародних союзників”, – зазначив британський прем’єр-міністр Ріші Сунак.

Головне