ЄС не домовився щодо закупівлі боєприпасів для України, - Моравецький

ЄС не домовився щодо закупівлі боєприпасів для України, - Моравецький

Спільних закупівель боєприпасів для Збройних сил України поки що не буде. Країни Європейського Союзу не змогли домовитися про це.

Про це заявив прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, пише видання The Guardian.

"Ми вчора до пізньої ночі обговорювали постачання боєприпасів, які дуже потрібні зараз Україні. На нашу пропозицію не було позитивної реакції з боку деяких країн", - зазначив польський прем'єр.

Він також додав, що спільні закупівлі були б на користь усіх країн Євросоюзу, НАТО, а також України. Однак Моравецький впевнений, що ця тема буде підніматися знову.

"Але як і дискусія про танки здавалася на початку зовсім неможливою, як дискусія про (системи ППО - ред.) Patriot відсувалася, то я думаю, що і до теми боєприпасів ми скоро повернемося на наступному саміті ЄС", - заявив Матеуш Моравецький.

https://www.youtube.com/watch?v=Mv6PEi0hRmg

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький заявив, що Польща готова надати винищувачі Україні. Однак вона зробить це лише після того, як бойові літаки Києву передасть якась інша країна. 

Також аналітики Інституту вивчення війни розповіли, що оборонна промисловість російської федерації не здатна подолати дефіцит боєприпасів. Це призведе до перешкоджання їхніх військ підтримувати наступальні операції на сході України цього року. Тепер рф повинна перекидати додаткові снаряди з тилових районів та закуповувати додаткові боєприпаси в іноземних держав, щоб протидіяти такій нестачі, що призведе до зниження темпу стрільби.

Головне