Єрмак розповів про чергову порцію санкцій проти рф

Єрмак розповів про чергову порцію санкцій проти рф

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак розповів про чергову порцію санкцій проти росії. За його словами, рф має перетворитися на відсталий уламок цивілізації.

Про це посадовець повідомив у своєму Telegram-каналі. Як зазначається, у понеділок, 14 серпня, низка відомих компаній ввела санкції проти рф. Йдеться про Mercedes-Benz і BMW, Microsoft та Google.

Mercedes-Benz і BMW відключили російських дилерів від свого програмного забезпечення. 

Крім того, Microsoft з жовтня не продовжуватиме ліцензії на програмне забезпечення російським компаніям. При цьому 90% корпоративних клієнтів у росії все ще використовують продукти Microsoft.

Компанія Google почала блокувати корпоративні сервіси Google Workspace підсанкційним компаніям з російської федерації. Жодної пошти, жодного електронного документообігу через Google Docs.

"Група Макфола-Єрмака пропонувала ці кроки нашим партнерам. росія має перетворитися на відсталий уламок цивілізації", - заявив Єрмак. 

Нагадаємо, Сполучені Штати 11 серпня оголосили про запровадження санкцій проти чотирьох російських мільярдерів, а також Російського союзу промисловців та підприємців. Нові обмеження запроваджені проти Петра Авена, Михайла Фрідмана, Германа Хана та Олексія Кузьмічова. Усі четверо входили до наглядової ради одного з найбільших фінансово-інвестиційних конгломератів у росії “Альфа-Груп”. Ці бізнесмени вже були під санкціями Австралії, Канади, Європейського Союзу, Нової Зеландії та Великої Британії.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, Канада оголосила про додаткові санкції проти Білорусі з нагоди третіх роковин президентських виборів, услід за якими в країні відбулися масштабні протести.

Головне