Єрмак провів розмову з радником Байдена з питань нацбезпеки Салліваном

Єрмак провів розмову з радником Байдена з питань нацбезпеки Салліваном

Керівник Офісу президента України Андрій Єрмак провів телефонну розмову з радником президента США з питань національної безпеки Джейком Салліваном.

Про це Єрмак повідомив у своєму Telegram-каналі.

"Поінформував співрозмовника про обстановку на полі бою, успішне просування сил оборони на певних ділянках фронту, а також озвучив потреби українського війська для продовження дій зі звільнення територій нашої країни від російських окупантів", - йдеться в повідомленні.

Він також повідомив про створення робочих груп з розробки пропозицій щодо реалізації кожного з 10 пунктів Формули миру.

"Дуже важливим є продовження роботи з укладання двосторонніх угод щодо безпекових гарантій для України в межах Спільної декларації G7 про підтримку нашої держави", - написав Єрмак.

Крім того, очільник ОП висловив вдячність президенту США Джо Байдену, обом палатам Конгресу та всім американцям за незмінне лідерство в питаннях оборонної, політичної, економічної та гуманітарної підтримки нашої держави "в ім’я захисту свободи та спільних демократичних цінностей".

Нагадаємо, радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван оцінив перспективи контрнаступу України. Він вважає, що ЗСУ досягнуть успіху.  За його словами, військові дії українських сил призведуть до повернення “стратегічно важливої території”.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, під час обстрілів армія рф регулярно використовує “Шахед-136/131”, “Ланцет” і “Орлан-10”. Основним постачальником критично важливих компонентів для російських дронів є Китай. Група Єрмака-Макфола вивчила 174 іноземні компоненти, вилучені з трьох моделей БПЛА.

Головне