"Є конкретний запит": у ТЦК розповіли, кого мобілізують цього літа 

В Україні триває мобілізація, призвати до лав ЗСУ можуть громадян призовного віку, без права на відстрочку. Однак, на сьогодні у Міноборони сформувався конкретний запит. Тож, першочергово будуть призивати саме цю категорію громадян.

Про те, які кваліфікації громадян найбільше потребують в армії цього літа розповів начальник Харківського обласного ТЦК полковник Володимир Арап під час брифінгу.

Він зазначив, що мобілізація в Харківській області відбувається відповідно до Закону України "Про загальну мобілізацію" та інших нормативних актів Міністерства оборони та Генерального штабу Україну. Також полковник Арап нагадав, що відповідно до указу Президента від 1 травня, загальну мобілізацію було продовжено на три місяці — до 18 серпня.

Як розповів начальник Харківського обласного ТЦК полковник Володимир Арап, на сьогодні великий запит на громадян, які на високому рівні володіють англійською, німецькою та французькою мовами.

Крім того, офіцер підкреслив, що від початку широкомасштабного вторгнення росії на територію України жодна жінка не була призвана на військову службу по мобілізації без власного бажання.

“Якщо жінка має бажання, певний військовий досвід або відповідні фахові здібності й звертається до нас —  ми розглядаємо її кандидатуру, і за необхідності, ухвалюємо рішення щодо її вступу до лав захисників. Наприклад, зараз маємо запит на громадян, які на високому рівні володіють англійською, німецькою та французькою мовами. Такі фахівці потрібні для співпраці із закордонними інструкторами, які допомагають нашим військовослужбовцям опановувати новітні види озброєння, отримане від міжнародних партнерів”, — повідомив Арап.

Як повідомляли “Ми-Україна” раніше, президент Литви Гітанас Науседа заявив, що на саміті НАТО у Вільнюсі вдасться домовитися про зобов’язання перед Україною, яке не розчарує українців.

Головне