Як з ТОТ Запоріжжя заїхати на підконтрольну Україні територію, - рекомендації від ОВА

Як з ТОТ Запоріжжя заїхати на підконтрольну Україні територію, - рекомендації від ОВА

З територій Запорізької області, які тимчасово перебувають під контролем російського окупаційного війська на сьогодні закриті усі пункти пропуску. Про це в ефірі "Ми-Україна" повідомив очільник місцевої ОВА Юрій Малашко.

За його словами, найбільш безпечним варіантом вибратися з ТОТ Запоріжжя на підконтрольну Україні територію - це здійснити виїзд через треті країни.

"На нашій території - на лінії розмежування - на жаль, всі проходи закриті їх немає. Ми радимо усім їхати через треті країни - це є найбезпечнішим шляхом для повернення в Україну", - пояснив він.

Триває також і евакуація з населених пунктів, які знаходяться на лінії зіткнення. Хоча, за словами Малашка, люди і діти все ще там є.

"Населення виїжджає. Кожного дня ми проводимо звідти евакуацію людей, дітей та сімей... На жаль, люди там залишаються, залишаються навіть діти в деяких населених пунктах. Але знову ж повторюю, робота проводиться. Ми надаємо повний перелік інформації, куди люди можуть виїхати і які навіть місця розташування вони можуть отримати", - зазначив він.

Малашко також заявив, що ворог не б'є по військових об'єктах, а гатить по цивільній та критичній інфраструктурі Запорізької області. Таким чином, за його словами, окупанти хочуть завдати найбільшого удару і створити паніку серед населення.

"Останній час у нас збільшуються обстріли. Застосовують керовані авіаційні бомби. Ці бомби летять незрозуміло куди, але й по цивільній інфраструктурі також", - розповів він.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Міністерство закордонних справ росії оголосило персоною нон грата співробітника посольства Молдови у Москві. Відтепер рф закриває в’їзд кільком молдовським посадовцям за “антиросійські заяви”.

Головне