Кидають вибухівку з дронів: як виживають під обстрілами жителі Марганця

Кидають вибухівку з дронів: як виживають під обстрілами жителі Марганця

Місто Марганець на Дніпропетровщині щодня потерпає від російських обстрілів. Окупант накривають його з важкої артилерії, градів, а нещодавно почали кидати вибухівку з дронів. Більше 40 місцевих жителів отримали поранення, 14 – загинули.

Як виживають під обстрілами жителі Марганця розповіла кореспондентка "Ми-Україна".

Пані Лариса вже тиждень живе посеред уламків свого будинку. Хату намагається урятувати бригада будівельників. Вони укріплюють стіни та відновлюють дах, який ворожий снаряд розтрощив посеред ночі.

"Снаряд потрапив у правий кут, а хвиля пішла в ту сторону. Ми зранку ледве відкопались. Напевно, вибухова хвиля пішла у цю сторону, там паркан знесло, ніби його і не було", - розповіла жінка.

Пенсіонерка дивом вижила - її врятував холодильник. Снаряд наскрізь пробив його і стіну кімнати, в якій спала жінка.

У сусідній хаті вибило всі вікна. Тут мешкає Микола зі своєю дружиною. Каже, що вибуху не злякався, бо колишній військовий. Після влучання снаряду у сусідський будинок, вирішив позбутися усього, що пов’язувало його з радянською армією.

Обстрілювати Марганець російські окупанти почали у липні минулого року. Відтоді вони зруйнували у місті більше пів тисячі приватних будинків та тисячу квартир у багатоповерхівках.

Звуки виходів ворожої артилерії тут чути по всьому місто. Місцеві кажуть, що снаряди долітають сюди за чотири секунди, якщо не почули вибухів поруч, значить, що вони полетіли далі.
Нещодавно росіяни почали скидати вибухівку ще і з дронів.

"Вони з якогось дрона залетіли на нашу територію міста, долетіли до поста, поранили сильно поліцейського. Кожен день є прильоти з артилерії, з градів стріляють по нам. Ситуація стає дедалі гіршою", - пояснив секретар Марганецької міської ради Анатолій Деркач.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, число жертв через ракетний удар по будинку в Запоріжжі 2 березня сягнула десяти. Серед загиблих є дитина.

Головне