Пластикові пакети та макулатура: як звичайне сміття допоможе відновити Україну

Пластикові пакети та макулатура: як звичайне сміття допоможе відновити Україну

Відбудовувати Україну після перемоги нам допоможуть багато країн світу, та ставки все одно треба робити на наші підприємства, кажуть промисловці. Навіть під час війни вони працюють і розвиваються.

Детальніше про нову методику будівництва розповів наш кореспондент.

Будь-яке будівництво починається з маленького електрода. На вигляд вони нагадують бенгальські вогні, але ці палиці - не для розваг. Ними з’єднують важкі металеві конструкції, наприклад, для мостів чи багатоповерхівок. Ними також зварюють автомобільні каркаси і сітки з арматури для зведення автобанів.

Від їхньої якості залежить успіх будівництва, тому кожну партію ретельно перевіряють люди і навіть роботи.

Зараз на виробництві працює понад 700 людей, продукцію експортують. Тепер налаштовані на відбудову українських міст після бомбардування російськими ракетами.

"Якщо ви подивитесь навколо на будівлі і будь-які мости чи інженерні мережі – це все зварювальні матеріали", - розповів заступник генерального директора підприємства Максим Мендусь.

Цими електродами можна ремонтувати навіть зруйновані вибухівками рейки та шпали, якими їздили потяги. Коли почнеться масштабне відновлення сіл та міст після перемоги потрібно буде очистити землю від техногенних відходів.

Директор підприємства каже, що відновити Україну допоможе звичайне сміття. З пакетів, пластикових пляшок та макулатури можна зробити люки, тротуарну плитку чи черепицю. Також з брусків із сміття можна опалювати великі підприємства, бо суміш різних відходів дає високу температуру.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, за декілька днів в Україні очікується суттєве похолодання. 

Головне