Як отримати перерахунок за електроенергію, якщо довго не було світла: пояснює експерт

Як отримати перерахунок за електроенергію, якщо довго не було світла: пояснює експерт

Українці, які довго були без світла, однак отримали платіжки з більшим обсягом спожитої електроенергії, можуть звернутися до операторів систем розподілу електричної енергії й їм проведуть перерахунок. Про це в ефірі "Ми-Україна" розповів енергетичний експерт Максим Білявський.

Він нагадав, що обленерго неодноразово зверталися до споживачів з проханням передавати показники своїх лічильників вчасно, щоб дані в платіжках були коректними.

"Якщо такі показники не будуть передані - розрахунок обсягів споживання буде відбуватись за середнім значенням, або аналогічного періоду минулого року, або відповідно за показниками попереднього місяця. Тому, якщо прийшли платіжки з показниками, які не відповідають обсягам споживання, потрібно провести звірку з надавачами послуг розподілу електричної енергії", - зазначив Білявський.

При цьому він наголосив, що всі бажаючі можуть провести звірку своїх даних й в разі невідповідностей звертатися до обленерго. Й після надання коректних даних буде проведено перерахунок.

Як повідомляли “Ми – Україна” раніше, експерт з енергетичних питань Олексій Рябчин попередив, що за морозної погоди стан енергетичної системи України може погіршитися.

Головне