WBC наполягає на використанні відеоповтору в реванші Усик - Ф'юрі

WBC наполягає на використанні відеоповтору в реванші Усик - Ф'юрі

Світова боксерська рада (WBC) вимагає, щоб у реванші між чемпіоном світу у суперважкій вазі Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі використовувався відеоповтор.

Про це повідомляє talkSPORT.

WBC запровадила технологію миттєвого повтору у 2008 році, але деякі санкціонуючі органи та боксерські організації не використовують її.

Перед першим боєм Усика та Ф'юрі 18 травня WBC вимагала застосувати відеоповтор, і їм зрештою дозволили його використовувати. Однак інші три головні санкціонуючі органи (IBF, WBA та WBO) не використовували його.

Щоб уникнути суперечок у реванші 21 грудня, президент WBC Маурісіо Сулейман наполягає, щоб усі організації, які беруть участь у бою, визнавали відеоповтор.

"Відеоповтор - це правило, яке WBC має протягом останніх кількох років, але це складна ситуація з Британською боксерською радою з контролю, оскільки вони не погоджуються на його використання", - сказав Сулейман.

Він додав, що WBC буде наполягати на повторах в бою-реванші Усик - Ф'юрі і в кожному бою, в якому організація братиме участь.

WBC також хоче, щоб у реванші було шість суддів замість трьох. Сулейман вважає, що це зменшить можливість спірного рішення.

Як писали "Ми-Україна", австралійський боксер Джей Опетая, який володіє титулом чемпіона світу за версією IBF у першій важкій вазі (крузервейт), висловив бажання зустрітися в рингу з абсолютним чемпіоном світу Олександром Усиком.

Головне